Author [NL] [FR] [ES] [DE] [SE] [IT] Second Impression  (Read 11059 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

  • Offline Michel1960

    • Trophy Pro  ‐    315
    • ***
    • Topic Author

    Offline Michel1960

    • Trophy Pro
    • ***
    • Topic Author
    • Posts: 315
    • Bike: Blue Trophy SE
    • City / Town: Quebec
    Second Impression
    on: Apr 23, 2015, 03.28 pm
    Apr 23, 2015, 03.28 pm
    Following up on my first impression of a week ago...did not use the bike for a week ( away for work) , I go to the garage to start it up and.....NOTHING !  :182: :182: :182: :087: :087: :087: :182: :182: :182: the battery is totally dead ! ( no I did not forget to turn off the ignition etc....

    Right now not a happy camper  :110: :110: :110:

    p.s. radio software 1.04A
    Last Edit: Apr 23, 2015, 03.57 pm by Michel1960
    Honda 350 ( old),Suzuki 400 GS 1975
    Yamaha Maxim 750 1983,Yamaha Venture Royale 1984,Honda St1300A 2003
    Bmw K1600GTL 2012
    Triumph Trophy SE 2014

  • Offline GarminDave   gb

    • Trophy Master  ‐    1338
    • ****
      #1

    Offline GarminDave

    • Trophy Master
    • ****
    • Posts: 1338
    • Bike: Trophy SE
    • City / Town: South Shields
    • Country: gb
    Re: Second Impression
    Reply #1 on: Apr 23, 2015, 04.04 pm
    Apr 23, 2015, 04.04 pm
    Oh dear.

    Let us hope it is an easy fix.

    Later

    Dave
    Love, light, and kindness,

    Dave

    2016 TTSE

  • Offline Bludy L   us

    • Trophy Master  ‐    1692
    • ****
      #2

    Offline Bludy L

    • Trophy Master
    • ****
    • Posts: 1692
    • Bike: Trophy SE
    • City / Town: Wayne Co, Ohio
    • Country: us
    Re: Second Impression
    Reply #2 on: Apr 23, 2015, 05.33 pm
    Apr 23, 2015, 05.33 pm
    Sorry to hear that.

    Please keep us posted!
    My mother asked what I wanted to be when I grew up. I said "a biker". She said I'd have to choose one or the other.

  • Offline redcap0006   ie

    • Trophy Pro  ‐    196
    • ***
      #3

    Offline redcap0006

    • Trophy Pro
    • ***
    • Posts: 196
    • Bike: TT SE
    • City / Town: Athlone
    • Country: ie
    Re: Second Impression
    Reply #3 on: Apr 23, 2015, 05.41 pm
    Apr 23, 2015, 05.41 pm
    Might be something simple
    Mine is showing low voltage message on start up some nine months now, but never failed to start, just insists on turning off audio

     

  • Offline Ernest T   us

    • Trophy Master  ‐    1092
    • ****
      #4

    Offline Ernest T

    • Trophy Master
    • ****
    • Posts: 1092
    • Bike: 2013 Trophy SE
    • City / Town: Salado, Texas
    • Country: us
    Re: Second Impression
    Reply #4 on: Apr 23, 2015, 07.21 pm
    Apr 23, 2015, 07.21 pm
    Common problem with multiple causes.  Do you have satellite radio activated? 

  • Offline Zebraranger   us

    • Trophy Pro  ‐    430
    • ***
      #5

    Offline Zebraranger

    • Trophy Pro
    • ***
    • Posts: 430
    • Bike: 16 Moto Guzzi Griso
    • Country: us
    Re: Second Impression
    Reply #5 on: Apr 23, 2015, 08.56 pm
    Apr 23, 2015, 08.56 pm
    Sorry to hear that, hopefully its just the battery. Whenever I know my bike is going to be sitting for a week or two or longer without riding, I always plug in a 1.5 amp battery maintainer that I have mounted in the ceiling above where I park my bikes. I've been doing this with 8 different bikes over the years and I've never had a battery failure. Prior to doing this, I had experienced battery discharges on more than one occasion with different bikes. The problem is that all common lead acid batteries will discharge, even if not connected to anything. Smaller batteries like the ones on our bikes and on my lawn tractor do so even faster so to prevent it, I just plug it in. I've not experienced the low voltage/audio not found message on the TT either.

  • Offline Michel1960

    • Trophy Pro  ‐    315
    • ***
    • Topic Author
    • #6

    Offline Michel1960

    • Trophy Pro
    • ***
    • Topic Author
    • Posts: 315
    • Bike: Blue Trophy SE
    • City / Town: Quebec
    Re: Second Impression
    Reply #6 on: Apr 23, 2015, 09.24 pm
    Apr 23, 2015, 09.24 pm
    *Originally Posted by Ernest T [+]
    Common problem with multiple causes.  Do you have satellite radio activated?

    Yes and no , just took delivery so it's only the preview channel for now, however saw the thread about radio draining power but I have the newer software update ( 1.04A) therefore that is not supposed to be it!!
    Honda 350 ( old),Suzuki 400 GS 1975
    Yamaha Maxim 750 1983,Yamaha Venture Royale 1984,Honda St1300A 2003
    Bmw K1600GTL 2012
    Triumph Trophy SE 2014

  • Offline bigcountry   us

    • Trophy Pro  ‐    292
    • ***
      #7

    Offline bigcountry

    • Trophy Pro
    • ***
    • Posts: 292
    • Bike: 15 Trophy, 06 Tiger
    • City / Town: Gretna, LA
    • Country: us
    Re: Second Impression
    Reply #7 on: Apr 23, 2015, 09.29 pm
    Apr 23, 2015, 09.29 pm
    Same exact thing happened to me.   They came and picked it up , changed the battery, and ran/loaded the audio program.   The radio will keep searching for a connection of you don't get it fixed. 
    Big Country

     



    tweedy-bunch