Author [ES] [PL] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [DK] [SE] [FI] [NO] Topic: Garmin 590?  (Read 11161 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline kniterider

  • Trophy Pro
  • ***
  • Posts: 463
  • Dont smoke, gamble or drink BUT I DO RIDE
    • View Profile
  • Bike: 14 TTSE 86 GL1200
  • City / Town: Dunkirk, Md
  • Country: USA
Garmin 590?
« on: May 29, 2015, 09:58:56 pm »
  Has anyone isnstalled a Garmin 590 on their trophy yet using the factory mount and wiring harness??  Trying to decide if I should just move my handlebar mount and harness over or splurge for the factory setup?
A nasty weather day riding is still better than any day working

Offline cropbiker

  • Trophy God
  • *****
  • Posts: 4934
  • Midlands biker
    • View Profile
  • Bike: Triumph Trophy SE
  • City / Town: Worcester
  • Country: UK
Re: Garmin 590?
« Reply #1 on: May 29, 2015, 10:02:55 pm »
Yes, I have a 590LM fitted on the Trophy standard mount. It is also in the Touratech locking cradle.

All works perfectly!
Triumph Trophy! Not for every Tomaz, Dieter or Herman!🇬🇧

Offline kniterider

  • Trophy Pro
  • ***
  • Posts: 463
  • Dont smoke, gamble or drink BUT I DO RIDE
    • View Profile
  • Bike: 14 TTSE 86 GL1200
  • City / Town: Dunkirk, Md
  • Country: USA
Re: Garmin 590?
« Reply #2 on: May 29, 2015, 10:08:50 pm »
Wonderful,,, does the audio work alright thru the bikes system?
A nasty weather day riding is still better than any day working

Offline cropbiker

  • Trophy God
  • *****
  • Posts: 4934
  • Midlands biker
    • View Profile
  • Bike: Triumph Trophy SE
  • City / Town: Worcester
  • Country: UK
Re: Garmin 590?
« Reply #3 on: May 29, 2015, 10:17:15 pm »
No problem at all... The harness just plugs directly onto the audio in plug on the bike...

The 590 is also my telecoms hub giving me call answer and make functionality from the screen and on top of that it also gives me remote control of my Garmin Virb camera
Triumph Trophy! Not for every Tomaz, Dieter or Herman!🇬🇧

Offline kniterider

  • Trophy Pro
  • ***
  • Posts: 463
  • Dont smoke, gamble or drink BUT I DO RIDE
    • View Profile
  • Bike: 14 TTSE 86 GL1200
  • City / Town: Dunkirk, Md
  • Country: USA
Re: Garmin 590?
« Reply #4 on: May 29, 2015, 10:49:29 pm »
Thank you  you answered all the questions I had,,, I also have the VIRB cam.. plus TPMS which I no longer need,  Again Thank you for the info!!!
A nasty weather day riding is still better than any day working

Offline kniterider

  • Trophy Pro
  • ***
  • Posts: 463
  • Dont smoke, gamble or drink BUT I DO RIDE
    • View Profile
  • Bike: 14 TTSE 86 GL1200
  • City / Town: Dunkirk, Md
  • Country: USA
Re: Garmin 590?
« Reply #5 on: May 29, 2015, 10:52:38 pm »
Are you satisfied with the location using the factory mount sir?
A nasty weather day riding is still better than any day working

Offline cropbiker

  • Trophy God
  • *****
  • Posts: 4934
  • Midlands biker
    • View Profile
  • Bike: Triumph Trophy SE
  • City / Town: Worcester
  • Country: UK
Re: Garmin 590?
« Reply #6 on: May 30, 2015, 06:47:24 am »
Yes.... It is in a great position... With the nav so high and central it is only a momentary flick of the eye downwards to see the screen or to press the button to start the camera.

I have only just fitted th Touratech locking cradle (a recent gift) and I have had to tilt the 590 a little further back in order for it not to obscure the top,of the info screen. I will be riding today so will see if that has changed the viewing experience..
Triumph Trophy! Not for every Tomaz, Dieter or Herman!🇬🇧

Offline Travelling2bob

  • Trophy Master
  • ****
  • Posts: 544
    • View Profile
  • Bike: Triumph Trophy SE
  • City / Town: Sale
  • Country: Australia
Re: Garmin 590?
« Reply #7 on: May 30, 2015, 09:19:45 am »
*Originally Posted by cropbiker [+]
Yes.... It is in a great position... With the nav so high and central it is only a momentary flick of the eye downwards to see the screen or to press the button to start the camera.

I have only just fitted th Touratech locking cradle (a recent gift) and I have had to tilt the 590 a little further back in order for it not to obscure the top,of the info screen. I will be riding today so will see if that has changed the viewing experience..

G'day Cropbiker,

Any chance you can post some images of your installation as I'm considering installation of the 590LM and would like to ensure it clears the windscreen and doesn't obscure the central information screen (for someone who is 180cm/6' tall).
Wherever you go, there you are.
Triumph Trophy SE
Triumph Thunderbird 1600
Triumph Sprint ST
Ducati ST3