Author [ES] [PL] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [DK] [SE] [FI] [NO] Topic: How do I check for software version on my TTSE?  (Read 8391 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline gregmains

  • Trophy Member
  • **
  • Posts: 47
    • View Profile
  • Bike: 2013 Trophy SE
  • City / Town: Beaumont, TX
  • Country: USA
How do I check for software version on my TTSE?
« on: April 08, 2016, 01:12:21 am »
Taking my TTSE in for annual service this weekend.  How do I check the to see what software version I have for radio and other programs?
"A good traveller has no fixed plans, and is not intent on arriving"  Lao Tzu

Offline Coconut

  • Trophy God
  • *****
  • Posts: 9501
    • View Profile
  • Bike: 2017 Trophy SE
  • City / Town: South Birmingham
  • Country: UK
Re: How do I check for software version on my TTSE?
« Reply #1 on: April 08, 2016, 06:13:24 am »
To check which version of the audio software you have :

With the Ignition ON and the Radio turned OFF
( Volume all the way down to Minimum, Mute and Off ),
Press and hold the "P" button until the "DIAGNOSTICS" menu is displayed.
Scroll to the S/W VERSION item, and press Select.

May I also point out the excellent "SEARCH" button (  up there - top left on the Menu Bar ).

Using that will often get you the answer you need,
without having to wait for someone to reply  :028:

Cheers  :821:


« Last Edit: April 10, 2016, 09:26:30 pm by Coconut »

Offline gregmains

  • Trophy Member
  • **
  • Posts: 47
    • View Profile
  • Bike: 2013 Trophy SE
  • City / Town: Beaumont, TX
  • Country: USA
Re: How do I check for software version on my TTSE?
« Reply #2 on: April 08, 2016, 02:40:28 pm »
Thanks, Coconut.  I wrote this down a long time ago but could not find it in my vast array of junk. :191:
"A good traveller has no fixed plans, and is not intent on arriving"  Lao Tzu

Offline CAM

  • Trophy Member
  • **
  • Posts: 55
    • View Profile
  • Bike: '14 Trophy SE
  • City / Town: Comox
  • Country: Canada
Re: How do I check for software version on my TTSE?
« Reply #3 on: April 09, 2016, 11:08:43 pm »


I tried this but when I push and hold P all get is Presets. Anyone else had similar experience?

Offline DonTom

  • Trophy Master
  • ****
  • Posts: 2016
  • Don & Tom in Gulin, China
    • View Profile
  • Bike: 2013 TTSE & 9 others
  • City / Town: Auburn,CA or Reno,NV
  • Country: USA
Re: How do I check for software version on my TTSE?
« Reply #4 on: April 10, 2016, 07:40:21 am »
*Originally Posted by CAM [+]

I tried this but when I push and hold P all get is Presets.
Is the radio OFF like it should be?

-Don-  SSF, CA
1971 Black BMW R75/5/* 1984 Red Yamaha Venture* 2002 Yellow Suzuki DR200SE* 2013 Blue Triumph Trophy SE*2016 Orange/Black Kaw Versy 650 LT*2016 Orange Moto Guzzi Stelvio* 2017 Gold/Black Harley FLTRU RoadGlide Ultra*2017 Zero 6.5DS* 2017 Zero SR13 w/Pwr Tank*2020 Energica SS9

Offline CAM

  • Trophy Member
  • **
  • Posts: 55
    • View Profile
  • Bike: '14 Trophy SE
  • City / Town: Comox
  • Country: Canada
Re: How do I check for software version on my TTSE?
« Reply #5 on: April 10, 2016, 05:28:47 pm »
Yes, radio Off so not sure why Presets showed but I tried again this morning, switched ignition on, made sure radio Off pressed P but nothing. Switched ignition off and on again, then pressed P and there it was, Diagnostics.

Checked version and it shows  1.03A   BBSW 0.17A

Dealer is a 3 hour ride away so I'll wait untill next service to have him update it since all appears to be working OK for now.

Thanks everyone.

Offline towersk

  • Trophy Pro
  • ***
  • Posts: 107
    • View Profile
  • Bike: Trophy Launch
  • City / Town: Granger IN
  • Country: USA
Re: How do I check for software version on my TTSE?
« Reply #6 on: April 10, 2016, 06:33:32 pm »
Beware of parking the bike overnight, where a battery charger is not available.  The 1.03A audio software can leave the radio on and run down the battery after several hours.  This has happened randomly on several TTSE's and there is no way to tell if the radio has shut down properly.  Pulling the audio fuse will prevent this, but inconvenient.

The software update is easy, new code loaded on a memory stick and downloaded via the audio USB port in the glove box.  You could call your dealer and see if they will send you the software, or send them a blank memory stick and have them put the software on it.

Cheers,
Ken

Offline earthman

  • Trophy Master
  • ****
  • Posts: 2100
    • View Profile
  • Country: UK
Re: How do I check for software version on my TTSE?
« Reply #7 on: April 10, 2016, 07:06:21 pm »
*Originally Posted by CAM [+]

Checked version and it shows  1.03A   BBSW 0.17A

Anyone know what's the latest up to date versions? I'll be checking my bike in the morning, what figures should I be seeing? :002: