Author [NL] [FR] [ES] [DE] [SE] [IT] Topic: New disply at start up items (for me)  (Read 2373 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

  • Offline Rick505   us

    • Trophy Pro  ‐    319
    • ***
    • Topic Author

    Offline Rick505

    • Trophy Pro
    • ***
    • Topic Author
    • Posts: 319
    • Bike: 2015 Trophy SE
    • City / Town: Albuquerque, NM
    • Country: us
    New disply at start up items (for me)
    on: Jul 11, 2019, 10.42 pm
    Jul 11, 2019, 10.42 pm
    Not sure where to post this so figured this might be the place to ask.

    Haven't ridden my 2015 for a couple of weeks so decided to take it out for a quick trip and to lunch.  Normal procedure is to turn key to run, wait for suspension to do what it does and then press the start button. This time, it may have cycled through the suspension stuff but now the lower portion of the display toggles rapidly between the two items in the attached (I hope) images.  I always keep the radio off as I never use it so I'm accustomed to seeing the "Radio Off" message but don't recall seeing the other one.  It flashes back and forth between them until I start the bike and then it appears normal.  I did tighten the terminals at the battery since about anything possibly related to electrical issues the normal 1st response is "Did you check the battery terminals?" so yes I did.  :002:




    I do have a Dealer Tool that I can attach in case it's something that got turned on somehow.  I did notice when I initially started it for teh first time the radio was o WX and really low volume so I did have to press the volume control to turn it off.  Strange because I never turn on the radio so it's always "Radio Off". 

  • Offline earthman   gb

    • Trophy Master  ‐    2121
    • ****
      #1

    Offline earthman

    • Trophy Master
    • ****
    • Posts: 2121
    • Country: gb
    Re: New disply at start up items (for me)
    Reply #1 on: Jul 11, 2019, 10.49 pm
    Jul 11, 2019, 10.49 pm
    The other message you are seeing would be to do with the cruise control, the speed that you have just set it to for example.

  • Offline Jonesin   ca

    • Trophy Member  ‐    28
    • **
      #2

    Offline Jonesin

    • Trophy Member
    • **
    • Posts: 28
    • Canadian Biker
    • Bike: 2013 Trophy SE
    • City / Town: Fort McMurray
    • Country: ca
    Re: New disply at start up items (for me)
    Reply #2 on: Jul 11, 2019, 10.56 pm
    Jul 11, 2019, 10.56 pm
    Yeah, I've got to agree with earthman. Try turning off your cruise control and see if there is any difference.
    1984 Honda Shadow 500, bought it in boxes, tinkered with her for 2 years from age 14-16
    2002 Suzuki
    2014 Yamaha Bolt
    2013 Triumph Trophy SE

  • Offline trophied   us

    • Trophy God  ‐    4913
    • *****
      #3

    Offline trophied

    • Trophy God
    • *****
    • Posts: 4913
    • Bike: 2013 Trophy SE
    • City / Town: New Braunfels, Tx
    • Country: us
    Re: New disply at start up items (for me)
    Reply #3 on: Jul 12, 2019, 02.03 am
    Jul 12, 2019, 02.03 am
    Sounds right, cruise control.
    One of the Founding Members of the Twisted Trophies

  • Offline Rick505   us

    • Trophy Pro  ‐    319
    • ***
    • Topic Author
    • #4

    Offline Rick505

    • Trophy Pro
    • ***
    • Topic Author
    • Posts: 319
    • Bike: 2015 Trophy SE
    • City / Town: Albuquerque, NM
    • Country: us
    Re: New disply at start up items (for me)
    Reply #4 on: Jul 12, 2019, 02.12 am
    Jul 12, 2019, 02.12 am
    I agree it seems related to the Cruise Control but wonder why it's showing up now.  The Cruise Control button isn't depressed and in the past I've ridden with it on after using it on earlier rides without seeing it.  I may hook up the Dealer Tool and/or TuneECU to see if something about it is mentioned.  Just interesting that it just seemed to pop-up all of a sudden and after sitting for a couple weeks.  :084:

  • Offline trophied   us

    • Trophy God  ‐    4913
    • *****
      #5

    Offline trophied

    • Trophy God
    • *****
    • Posts: 4913
    • Bike: 2013 Trophy SE
    • City / Town: New Braunfels, Tx
    • Country: us
    Re: New disply at start up items (for me)
    Reply #5 on: Jul 12, 2019, 01.53 pm
    Jul 12, 2019, 01.53 pm
    Digital speedometer setting in your display maybe.  Take that off the display and see if it goes away.  If it does but you like having it showing just put it back on the display and ignore the icon.
    One of the Founding Members of the Twisted Trophies

  • Offline Rick505   us

    • Trophy Pro  ‐    319
    • ***
    • Topic Author
    • #6

    Offline Rick505

    • Trophy Pro
    • ***
    • Topic Author
    • Posts: 319
    • Bike: 2015 Trophy SE
    • City / Town: Albuquerque, NM
    • Country: us
    Re: New disply at start up items (for me)
    Reply #6 on: Jul 12, 2019, 10.30 pm
    Jul 12, 2019, 10.30 pm
    I checked with TuneECU app since it's easier to run than the Dealer Tool.  Found out a P1575 Cruise Control code is stored.  Only found it mentioned here one time when I searched but my info indicates "Cruise Control Disabled until Button Press Sequence Completed".  Off to find the error code document posted here and/or research the button sequence needed. 

  • Offline kepi

    • Trophy Member  ‐    18
    • **
      #7

    Offline kepi

    • Trophy Member
    • **
    • Posts: 18
    • Bike: 2015 Trophy SE
    • City / Town: Edmonton
    Re: New disply at start up items (for me)
    Reply #7 on: Jul 13, 2019, 12.55 am
    Jul 13, 2019, 12.55 am
    *Originally Posted by Rick505 [+]
    I checked with TuneECU app since it's easier to run than the Dealer Tool.
    Just curious, did you use the DealerTool cable or (as the TuneECU site seems to imply is all that works) a Bluetooth OBDII dongle? If the latter, which one did you use?

    I have a DealerTool, just curious about other methods of connecting.